Er det whiskey eller whisky?

Faktisk kan du skrive det på begge måder. Stavningen viser nemlig hvor den gyldne væske kommer fra. Whiskey med et 'e' kommer fra Irland eller Amerika. Whisky uden 'e' kommer fra Skotland og kan også kaldes Scotch.

Forskellen på stavemåden opstod i det 19. århundrede, da den skotske whisky var af ringe kvalitet. Producenterne i Irland tilføjede et 'e', så det var helt tydeligt, at det var et produkt af højere kvalitet. Irsk whiskey blev eksporteret primært til Amerika, og derfor har amerikanerne overtaget den irske stavning.

Hvordan drikker du whiskey?

On the rocks? Rent? Eller med lidt vand? Om hvordan whiskey skal drikkes bliver der talt og skrevet meget om. I sidste ende, er det vigtigste dog at du nyder den!

Mange tv-serier bliver der oftest drukket whiskey med is i et tumbler glas, men ifølge mange eksperter, er det ikke den rigtige måde. For at lade smag og duft, komme bedst til sin ret, er det bedst at drikke den ren, eller fortyndet med en lille smule vand.

Hvilket glas vælger du?

Når du skal vælge det perfekte glas, spiller din personlige smag en stor rolle. Vil du gerne have et klassisk slebet glas, så er en tumbler et god valg. Vil du gerne kunne vurdere din whiskey på duft og smag, så er et snifterglas mere passende. Nedenfor kan du se en forklaring omkring de forskellige typer af glas.

Se alle vores whiskeyglas her

Tumbler

En tumbler er et kort, bredt, cylindrisk glas, som regel med en tyk bund. Til de typer af whiskey, som bliver drukket med is eller vand, er tumbler et godt valg.

Fordi tumblerne tot har en tyk bund, er de normalt lidt tungere end almindeligt glas, men det betyder at de ligger godt i hånden. Whiskey tumblere fås i mange udgaver. Fra klassiske til moderne slibninger, til enhver whisky elsker kan du finde et passende glas.

Snifter glas

Til den type whiske som typisk drikkes rent, som for eksempel single malt, er et tulipanformet glas (nosing glass) et godt valg, fordi de bedre kan holde på duften af whiskeyen.

Stilken forhindrer at den gyldne væske bliver varmet op. Den let krumning i glasset sikrer en korrekt udvikling af smags-og duftstoffer, som igennem den tilspidsede form, bliver kombineret til den optimale oplevelse.

Whiskey glas som gave

Leder du efter en gave til et jubilæum eller en fødselsdag? Det kan være svært at finde en sjov og passende gave til en mand eller kvinde. Med et whiskeysæt er du sikret en anderledes og flot gave. Du kan finde whiskeysæt i alle stilarter, så der er noget for enhver.

Whiskeysæt af det fineste krystalglas, findes i forskellige udgaver.

Se alle whiskeysæt her